Snart så...

Snart är det slut på 2009, och här näst väntar 2010.

Jag hoppas att 2010 blir ett bättre år! Eller dom sista 4 månaderna detta år ahr varit helt underbart. Jag fick ju min son Eliaz <3
Men det har inte bara varit en dans på rosor!

Men nu hoppas vi på ett underbart år tillsammans!

GOTT NYTT ÅR!

/Malin Håkansson

Feber :(

Hej hej

Nu var det ett tag sen jag skrev igen. Har som ingen tid, eller jag gör massa annat när jag väl har tid att skriva :P Men men..

Håller iaf på med förlossningsberättelsen, så den kommer upp inom en snart framtid, och sen så ska jag leta reda på kebabreceptet som någon frågat om för längesen. Haha, är lite seg :P

Vi mår iaf bra. Eller E har lite feber :( 38,1, men ingenting han lider av, han är precis som vanligt iaf. Han ligger iaf och sover nu. Så jag ska väl göra någon nytta här hemma.

Precis när jag skrev att han ligger och sover nu så vaknade han såklart, han tycker nog inte om när jag bloggar, haha. Han brukar alltid vakna när jag sätter igång :P Men jag tog in han och klädde av han och vaggade ner han till sömns igen. Så nu ligger han i min säng och sover.

Vad har hänt?

Jo det har ju varit jul. (Nu vaknade han igen, och ligger här bredvid mig)
Min jul var riktigt mysigt :) Fast jag hade inte riktigt någon julkänsla. Men vi var samlade familjen och släkten. Vi gjorde som vi alltid gör.
Åker upp till Bertil och fika, i år hade han 25 olika kak/bullsorter, ifjol hade han 29 olika. Sen så for vi hem och kollade på Kalle Anka, medans mamma och pappa fixade i ordning maten. Sen blev de lite annorlunda i år för Inger firade inte jul med oss, inte Kjell heller. Men innan maten så gick jag till Inger och Johan och bytte julklappar med dom. E fick en jätte snygg tröja med byxor till, och Johan fick presentkort på Whalbergs av E och N. Inger ha inte fått hennes julklapp än, tänkte gå dit med den idag.
Sen gick jag iaf hem, och då hade alla kommit. Farmor, farfar, Morfar, Monica, Magnus och Niklas. Så vi käkade och pratade och skrattade. Sen ploackade vi undan middagen och dom som ville käkade lutfisk, men inte jag. Sen så kom tomten. Novalie blev lite rädd, haha gullungen. Men det gick bra iaf :)

E fick hur mycket paket som helst, mängder med kläder, leksaker och pengar. Så nu någon dag här så ska ajg fixa i ordning hans lekhörna :) Det kommer bli så fint så bara de blir klart. Måste in på IKEA och införskaffa lite saker först.
Jag fick mest pengar och presentkort. Men även lite annat smått och gott ;) Jag är riktigt nöjd med den här julen oxå :)

E vände sig från rygg till mage för första gången igår! Min lillprins är så duktig :) Men det tråkigt var att inte jag var med och såg de :( Jag var på allt för byn med, mamma, Zanna, Per och Novalie. Så det var Morfar, Monica, Magnus och Annmarie som fick se det.
Men han vände sig faktiskt en gång till sen på kvällen så mamma fick se och tala om för han hur duktig han är ;)

E är nu 4½ månad och väger 8,6 kg. Hahaha! Han är inte liten! Han är 69,5 cm lång. Hans kusin Novalie som är 1,5 år är 78 cm lång. Ja det skiljer inte mycket. Haha..

E sover hela nätter nu, ha gjorde de i säkert 2 veckor! Det är verkligen skönt :) Visst att han kan vakna mellan 1-3 gånger på natten och vill ha nappen, men det gör ingenting. Snart kan han även stoppa in nappen själv i munnen. Det är sjukt hur fort och mycket han lär sig. Det är någonting nytt varje dag! Och det är en underbar känsla att få vara med och se alla framsteg han gör <3

Näe nu ska jag ta och göra mig i ordning och sen gå på ICA och inhandla lite mat så jag har någonting att äta här hemma. Haha.

Idag kommer, Jan, Anette, Alexander och mormor och hälsar på över dagen :) Mysigt!

/Malin Håkansson

Snälla!

Så länge du bara gör saker för dig själv kan du väl lämna mig ifred? Jag vet inte hur jag ska få dig att fatta att det inte kan göra det för din skull, det är inte dig det handlar om.

Du säger att jag bråkar hela tiden? Jag försöker få dig att förstå hur jag menar med saker och ting, men du vrider ju bara och vänder på allting jag säger till nå dåligt. Jag försöker hjälpa dig i det här, och försöker få en kontakt mellan dig och mig som ska fungera, men hur lätt är det när du hela tiden gör tvärtom, och få allt ja säger till nå dåligt? Jag säger inte att jag är felfri för det är jag verkligen inte, långt ifrån! Men, ja önska att du någon gång kunde försöka lyssna och förstå hur jag menar.

Du vill inte bråka, men ändå ska du ta allting så långt så ja. Snart skaffa jag en advokat som vi pratar genom, för ja orkar verkligen inte ha det såhär längre.
Jag försöker även prata med din mamma så hon kan pratar med dig, men hon förstår ju inte heller hur jag menar.
Ja vet inte vad jag ska göra längre för att det här ska funka. Tyvärr kan jag inte gå med på allt du säger eftersom de inte är de bästa för personen de handlar om, de är de bästa för dig, och ja. Näe

Orkar inte med denna skit längre! Jag tycker att jag gör så gott jag kan, men ja få ju ingenting tillbaka!


Tänk om...

Tänk om man kunde radera en människa från jorden, så att människan inte längre existerade. Det skulle vara bra!
Det är min högsta önskan just nu!

Bio

Hej hej

Här blir det inte mycket skrivande. Haha.
Men jag och E mår iaf jätte bra :) E har sovit 6 hela nätter nu, vakna mellan 05.30 - 06.30 och ska käka, sen somna han om till runt 09.00, de är underbart :) Han har blivit så stor och snäll :)
Fast i natt så tror jag han hade lite ont i magen, han vaknade 03.40, gav han mat 04.00 efter att ja försökt fått han att somna om. Men han somnade inte om, han käkade, sen så bytte ja blöja, sen la vi oss igen. Han fick sova i min säng, och precis när han somnade så kom han på att han kan ju inte sova så han blev jätte ledsen, gick inte att få tyst på han, så jag tog upp han och gick runt runt i rummet tills han till slut somnade så sött mot min axel :) Men sen så vaknade han igen 06.50, ja ha blivit bortskämt med att sova till 9 :P Men vi klev upp runt 08.00 så fick han mat, så bytte ja blöja och tvätta han sen så gjorde ja frukost och käkade och sen så va de dax för E att sova igen. 2 timmar sov han. Ja passade på att duscha och så, sen kom Lisa så vi satt och surra ett tag. Sen väckte ja min prins så fick han mat och jag gjorde mig klar sen så gick vi på ICA och köpte gotta till ikväll eftersom att ja ska på bio :) Så gick vi och uträtta lite mer ärenden. Och nu sitter jag hos mamma och pappa och E sover.

Ikväll blir det först massage med H och T, tror att A och I oxå kommer :) Sen så blir de bio med H och massa andra vänner :)

Näe nu tänkte jag faktiskt sätta mig och skriva om hur min förlossning var. Var ju BARA 4 månader sedan. Haha

/Malin Håkansson

Middag

Hej hej

Jag E mår jätte bra. E ligger ute i vagnen och sover och jag sitter här hos mamma och pappa och väntar på att jag, E och Novalie ska gå upp till farmor och farfar och käka middag. Åh de kommer bli så gott :) Fisk som farfar fiskat i fjällen som han gör i ugnen i folie med smör och dill, och sen potatis och en jätte god sås som farmor gör. Åh kommer äta ihjäl mig haha. Hoppas N tycker om de, men hon äter ju allt så :P

Idag har vi inte gjort så mycket, klev upp, gav E mat och tvätta han och så. Sen så gjorde jag gröt och ägg till mig själv, sen så gjorde jag mig klar och så lekte jag lite med E och sen så la jag ut han på ballkongen så sov han 2 timmar, sen gjorde vi oss klar för att gå upp till farmor och farfar. E var vaken och tyckte det var så kul att vara där uppe när alla pratade med han :)

Näe nu kom Novalie och käka på ett rån så ja måste ta ett ja med, blev så sugen :P

/Malin Håkansson

Ingen lust!

Hej hej

Jag och Eliaz mår hur bra som helst. Eller klart att det kunna varit bättre, men det är bra :) Vi gör inte så mycket på dagarna. Gå ut och gå, städa, tvätta, hälsa på släkten och massa sånt mysigt. Eliaz bara växer och växer. På Söndag bli min "lilla" pojke redan 4 månader. Ja det är verkligen sjukt hur fort tiden går! Han har blivit hur stadig som helst i huve, han sitter snart själv. Han ligger på golvet och snurrar nästan runt på mage, de fattas en liten liten bit, det är inte mycket det. Och han blir så arg när han inte kommer runt. Haha, han är så söt.
Så har han ju kommit på att man kan göra olika ljud, och inte bara samma. Nu håller han på med den högsta tonen jag hört någon gång, de skär i öronen. Haha. Han är så underbar <3

Han sover bra på nätterna nu. Han vaknar 1 gång och käkar fortfarande. Men det få man ta ;)

Det är ingen dans på rosor att ha barn, och speciellt inte att vara ensamstående. Men det är det bästa livet jag någonsin ha kunna önska mig. Det är så underbart samtidigt som de är tufft. Ja älskar Eliaz mer och mer för varje gång jag ser han!
När han ler så får jag en känsla som är obeskrivlig. Ni mammor förstår nog vad jag pratar om! Vi har hela livet framför oss och det ser jag fram emot :)

Idag så har jag och Eliaz varit på babymassage med Hanna och Thoe. Anna och Isak var oxå där. Det är riktigt mysigt att sitta där med tända ljus och avslappnande musik i bakgrunden och få se sitt barn njuta av massagen man ger!
Synd att det är sista gången nästa vecka :( Men vi får ha massage här hemma istället :)

Jag är väldigt besviken på en av mina vänner. Jag kan inte ändra på mig om du inte talar om vad jag gjort för fe, för något måste jag ha gjort, annars skulle du väl inte bara sluta höra av dig? Jag tycker det är oerhört tråkigt att vi inte pratar längre, jag hoppas att det kan bli som förut igen, men du verkar inte så villig på det?! Jag orkar inte höra av mig hela tiden när du aldrig hör av dig tillbaka, jag tolkar det som att du inte vill ha någon kontakt med mig.
Jag hoppas iaf att jag inte gjort dig någonting. Om jag har det skulle jag hemskt gärna vilja veta det!

Diana ha sovit här till och från i 5 veckor medans hon varit hemma på praktik, det har varit hur mysigt som helst :)
Älskar dig <3

Näe nu ska jag se om Eliaz somna så ska jag lägga mig själv så jag är pigg och glad i morgon!

/Malin Håkansson

Bröllopsfotografen!

Nu sitter jag här igen. Nyss hemkommen från bion. Den var faktiskt bra, kanske inte den bästa jag sett, men det var bra och rolig.

Ja vad har hänt nu då?

Jo jag och E har börjat på babymassage med H och T, jätte mysigt va de :) E älskade det. Haha. Fast T tyckte inte det var så roligt, men han kanske hinner ändra sig :P Är ju några gånger kvar. Idag gick vi inte för att H svarade inte när ja hörde av mig, hon hade inte på mobilen, så skulle jag på bio så de kändes som om de skulle bli så ont om tid. Men nästa vecka ska vi iväg. Vi få ha massage här hemma tills dess istället :)

E har tagit sprutor mot massa saker, 1 i varje ben, men det gick så bra så. Han grinade till när dom stack in den, men sen så va de bra. Duktiga pojken min :) Så har vi varit och vägt och mätt "lillprinsen" oxå. Han väger BARA 8 kg och är BARA 68  cm lång. Haha, ja han är stor. Hon va tvungen att kolla längden 3 gånger för hon tyckte inte att det kunde stämma att han blivit 5 cm längre på 4 veckor, men det stämmde. Undra vad jag har i maten han äter :P

Vad har hänt mer? Tycker hur mycket som helst har hänt, men kommer ju inte på vad som hänt :P

Jaja..

E sover bra på nätterna nu. Han somnar mellan 21.30 - 22.00 och vaknar mellan 04.00 - 05.00 och somnar om på en gång efter han ätit oftast. Men egentligen tycker jag inte att han ska äta nattmål, men han är ju inte som alla andra min pojke :P

I Helgen så sov Sara här, det var mysigt :) Va ju som längesen vi umgicks.
Sofie sov här i natt, och de va oxå längesen så de va kul :)
Så har ju Diana sovit här var och varannan natt men de vet nog alla :p Och de är oxå mysigt ;)
Och mamma ha ju sovit här oxå, jätte mysigt :)

Näe ja kan inte koncentrera mig på att skriva när Diana pratar med mig HELA tiden. Haha.. Näedå..

/Malin Håkansson




Längesen

Hej hej

Nu var det väldigt längesen jag skrev sist igen. Ja det blir lite så när man har ett litet barn att ta hand om, då har man inte alltid tid att sitta vid datorn :P Och sen så har jag haft så mycket att tänka på, och inte mått nå bra, saker jag inte ha velat skriva ut i bloggen, därför jag inte bloggat. Jag kan ju självklart blogga om andra saker, men det har inte blivit så.

Nu ska ja försöka dra lite kort vad som hänt den sist då.

H och T följde med på babysången för några veckor sedan, alltid roligare med lite sällskap :) Fast T sov hela tiden och sen när vi skulle fika blev han lite arg. Konstigt nog så va det inte E som var arg för en gångs skull hehe. Vi stannade iaf och pratade och fikade ett bra tag, sen så tod vi en liten promenad, sen stod vi och pratade i flera timmar. Verkligen jätte trevligt var det :) Tror aldrig jag träffat någon som är så lik mig som person, och som har personer runt omkring sig som är lika som jag har runt omkrigng mig. Näe, men det var roligt :) Hopppas E och T kommer bli bra vänner och leka sen, men de tror jag nog.

Vad har hänt mer då?

Jo det har ju varit dop :)
Dagen innan dopet var ett kaos för sig. Jag trodde att jag visst vad jag skulle ha på mig på dopet, men det visade sig att jeansleggingsarna som Natalie va så snäll och köpte till mig va på snäppet för små, och så hade jag inte tänkt på någonting ja skulle ha utanpå klänningen. Stå jag stod där 12 på natten och prövade alla kläder jag har men ingenting dög ju. Så jag gick och la mig stortokig. Ja ni kan ju fråga Diana som var där.
Dagen efter vaknade jag på lite bättre humör, men trött. E soc inte alls bra den natten. Vi gjorde oss klar iaf, sen så gick vi på Whalbergs och köpte en kofta så det löste sig ju i sista minut :) Men så var det ju skoproblemet, inga skor passade ju, så Diana ringde hennes mamam i full panik och hon hade ju ett par skor jag fick låna, så hon räddade mig :) Men dopet blev iaf jätte fint och lyckat :)

Jocke ska ha ett stort tack för dom fina sångerna han sjöng. Det var så fint :)

Nu hinner jag inte skriva mer för nu ska jag gå på ICA med Diana och köpa nå gott till bion ikväll :) Ska försöka uppdatera mera när jag kommer hem. Om Diana vill roa Eliaz medans :)

/Malin Håkansson


RSS 2.0