Mycket strul

Hej hej

Eliaz mår bra, och jag må sämre bra. Jag har åkt på någon maginfluensa som inte vill ge sig. Inne på 7 dygnet nu. Kanske segt. Men men..

Eliaz operation gick jätte bra. Han charmade alla nere på operationen, och de va bara dom som dög. När han kom till mamma eller momma så bara skrek han och sträckte armarna till någon där. Min lilla prins. Men det kan ha att göra med att han fått alvedon och nå annat smärtlindrande så han va lite groggy :P För efter operationen när han vaknat och så då var det bara mamma som dög :)

Eliaz har mått hur bra som helst efter operationen, ha inte märkt någonting alls på han. Men därimot så ha han tänder på gång så han ha varit lite kinkig när de gäller att äta, men de börjar gå till sig nu :)

I Fredags så märkte jag att Eliaz va jätte svullen på pungen och blå, så jag ringde sjukvårdsupplysningen och dom sa att vi skulle åka in på akuten på en gång. Dom trodde de kunde vara en blödning efter operationen. Så jag, Monica och Eliaz packade in oss i bilen och for in till stan. Vi fick gå före alla inne på akuten så de gick fort, de va verkligen skönt. Dom kollade och röntgade och de såg bra ut sa dom. Lite vätska i pungen bara. Så vi for hem.

I Tisdags så åkte vi på sjukstugan till läkaren för dom skulle kolla på såret efter operationen. Men då ansåg hon att vi skulle åka in till kirurgen i stan för koll så vi fick en tid igår.

Lisa va snäll och skjutsade in oss :) Det tog 5 minuter inne hos kirurgen och han sa att de va vätska i pungen och att vi skulle avvakta ett par månader för de kan gå till sig av sig själv. De sjuka va att han va med under operationen men hade ingen aning om vad dom hade operera för. Dom sa samma sak första gången vi va iväg, att vi skulle avvakta. så ja är helt inställd på en ny operation.

Ja de är bara att hoppas att de gå till sig och att vi slipper nå mer problem nu.

På torsdag åker vi ett gäng till fjällen, barna ska oxå med. Ska bli oerhört skönt att få komma bort lite.

Det är inte lätt att vara ensamstående. Det är riktigt tufft. Men helt underbart. Jag tar en dag i taget, och vänta tills jag få tid för mig själv så ja kan börja ta tag i mig själv innan jag rasar totalt. Men det ska nog gå bra. Eliax förgyller ju mina dagar så de funka!

Näe nu ska ja vika in tvätten och röja undan lite här och sen invänta Ida som ska komma och hälsa på lite :)

/Malin Håkansson

Segt

Snodde en lista av Emma....

Vad heter ditt barn?
Eliaz Lars Olov Håkansson

När var barnet beräknat?
26 Juli 2009

Föddes barnet på utsatt datum?
Nej. Jag gick 18 dagar över tiden 

Hur stor var barnet vid födseln?
55 cm lång och 4690 gram

Hur lång tid tog förlossningen?
6 timmar

Tog du någon smärtlindring?
2 andetag lustgas

Är du tillsammasn med barnets pappa?
Nej det är jag inte

Tog ni reda på könet?
Nej

Hade ni bestämt vad barnet skulle heta?
Ja. Men det blev inte det namnet

Hade du en svår graviditet?
Nej nej. Nästan som en dans på rosor

kan du tänka dig att skaffa fler barn?
Ja det kan jag

var du nervös inför förlossningen?
Nej

Hur reagrade du/ni när du plussade?
Det blev tomt i huve och jag fick en chock

Hur långt gången var du när du förstod att du var gravid?
När jag plussade var jag 4 veckor gången, men visst redan efter 1 vecka att jag var med barn

Hur mycket gick du upp i vikt?
25 kilo

Hur länge ammade du?
7 månader

Vem är barnet mest lik?
Mig

vad är det bästa med att ha barn?
ALLT!

vad är det sämsta med att ha barn?
Sämsta och sämsta. Allting ät jobbigt med ett barn. Och att vara ensamstående är verkligen tufft, men helt underbart!

Hur gammal är barnet nu?
1 år och 1 vecka och 6 dagar

/Malin Håkansson

I morgon...

Hej hej

I morgon ska Eliaz operera sig. Åhh, känns så hemskt att han ska sövas och ligga där själv :( Men det kommer gå bra!

Sitter i Östersund hos Jan och Anette, vi ska sova här i natt eftersom att vi ska vara på sjukhuset 07.15 i morgon bitti. Blir en väldigt tidig morgon i morgon. Men det ska väl funka det med hoppas jag.

Jag är riktigt less på jobbet, varför ringa varje dag och fråga och gnälla över saker som inte ens behövs? Åhh....

4 Oktorber ska jag skola in Eliaz på dagis, de känns riktigt hemsk. Men jag vet att han kommer få det bra där, träffa barn och andra än bara mig på dagarna. Alla barn ha de ju så bra och roligt på dagis. Men kommer ju kännas konstigt eftersom att jag har varit själv med Eliaz ända sen han föddes, och nu snart så kommer han inte vara hemma på dagarna. Men det kommer gå bra.

Jag hoppas att jag få bli sjukskriven 1 månad när jag har skolat in han, så jag hinner tänka igenom allting som hänt och få lite tid för mig själv. Har inte varit så lätt sen Niklas dog, har ju haft Eliaz hela tiden så ha inte kunna tänka på mig själv någonting. Så tror jag att jag bestämt mig för att gå och prata med någon, men är fortfarande lite osäker, men det skulle behövas, men vi får se vad dom säger om sjukskrivningen först.

Näe nu ska jag nog försöka sova några timmar.

/Malin Håkansson

........

Hej

Ja det var riktigt längesen jag skrev sist. Och jag antar att alla vet varför och vad som har hänt. Jag ha kännt att ja inte orkar skriva.

Men tänkte skriva några rader ni iaf.

Vi mår bara bra, eller så bra som man kan må efter de här eller så dåligt man kan må, jag vet inte. Eliaz växer så de knakar och gör nya framsteg hela tiden. Nu har han lärt sig att krypa riktigt, fast de är inte ofta de händer iaf, han är för lat.
Han har lärt sig jätte mycket nya ord, och ställer sig upp efter allt han kommer åt, så snart är de full fart här hemma antar jag.
Min lilla prins fyller 1 år på Fredag, 1 år redan, de är sjukt.

Nästa Tisdag ska han operera sig. Det är jag väldigt nervös över, men jag antar att det kommer gå bra. Jag återkommer efter operartionen.

Ha tappat sjukt mycket läser, få se om dom kommer tillbaka om ja fortsätter att blogga.

/Malin Håkansson

RSS 2.0