Onsdag

Hej hej

E tycker inte om när jag bloggar tydligen, för varje gång jag ska börja skriva så vaknar han, det slår aldrig fel. Så vi får se hur mycket jag hinner skriva nu innan han vaknar.

Tänkte dra lite kort vad som hänt sen sist.

Förra Tisdagen så var jag, Sara, mamma och Zanna i Östersund, blev inte Birsta som vi hade tänkt. Jag hittade iaf hur mycket kläder som helst, så nu ha jag en ny garderob och ett tomt konto haha.

I Onsdags så var jag på bio med Lisa. Vi såg 2012, sen var jätte bra :) Zanna var barnvakt åt E och de gick jätte bra, han tycker om sin moster han :)

I Torsdags så kom Gunilla ner en sväng med en försenad doppresent till E, en talltik, djuptallrik och en mugg, jätte fint var det :) Sen kom Michelle förbi en sväng och hälsade på :) Sen kom Johanna ner, så vi fikade och pratade en massa. Super trevligt och mysigt var det :) Så hade hon köpt present till både mig och E. E fick en jätte söt napphållare och en bitring med massa ljud och roliga saker som E verkligen älskar :) Och jag fick 2 super fina ljusstakar som ja ska hänga upp i sovrummet hade jag tänkt. Tusen Tack Johanna :) <3
Sen när Johanna gick hem så kom nästa, och det var Diana :) Vi gjorde inte så mycket, pratade och gosade med lillprinsen min :) Hon sov även här. Oxå super mysigt :) <3

I Fredags så gjorde jag inte så mycket tror jag. Jag tvättade lite, sen så packade jag ihop lite saker jag skulle ha med mig till mamma och pappa eftersom att jag, E, Zanna och N skulle bo där i helgen. Mamma och pappa va i Sundsvall och bodde på Hotell och så som dom fick av mig och Zanna i julklapp :) Vi gjorde mat med Diana. Hennes wokgryta. Hur god som helst blev den :) Sen så kom Sara ner så vi spelade lite kort och sen va de godnatt för den dagen. N låg och sparkade mig i ryggen hela natten och låg som ett plåster efter min rygg, men de va ju mysigt det med.

I Lördags så gick vi och handla, sen gick vi upp till morfar och Monica och hälsade på, så lekte N och Alexander för han va där i helgen :) Sen så gick jag, E, Zanna och N hem och började med maten. Vi gjorde potatisgrtäng, fläskfile, sallad och dressing, och sen så kom Morfar, Monica och Alexander ner och käkade, och Per :) Det blev super super gott ;) Rikgit nöjd blev jag!
Så blev det ju efterrätt, sen robinson och sen sängen igen.

I Söndags så städade vi hela huset tills mamma och pappa kom hem :) Sen gjorde jag mat igen, samma som dagen innan för att de blev så mycket potatisgratäng över. Blev lika gott då :) Sen så sov vi där då med. Så vi kollade på blåsningen hela familjen,  det var mysigt :) Sen så la vi oss och sov.

I Måndags så tog mamma E på morgon så jag fick sova till 9, de va skönt :) Sen så klev ja upp och käkade och så. Sen från kl 13.00 så hade jag både N och E. Jag gick ut en sväng med dom i tvillingvagnen, ganska tungt att dra. Sen så gjorde jag klart i tvättstuganm, så gick jag på ICA och hämtade ut ett paket. Sen vaknade båda barnen och jag roade dom så lätt ja kunde :p Sen kom pappa hem och hjälpte mig.
Sen så käkade vi middag sen gick jag och E hem.
Jag badade E, la ner han och så . Sen så vek ja in all tvätt, plockade undan och diskade.

Igår så vaknade E ganska tidigt, runt 7. Så vi klev upp och käkade frukost, så tvätta ja och klädde på E och gav han mat. Sen la jag ut han på ballkongen så han skulle få sova så gick jag och duscha, sen dammsög jag hela lägeneheten, sen sminkade jag mig och gjorde mig klar. Sen vaknade E så då fick han lite lunch. Ha börjat med smakpotioner till han till lunch, för jag ha för lite eller för dålig mat eftersom att han är så stor så behöver han mer. Och han älskade det :) Sen gav jag han lite mer mat, sen så mötte vi upp Hanna och Theo så gick vi på bibblan, sen på brödbiten och käka lite lunch :) Sen gick vi hem till Hanna. Hon bo hur fint som helst :) Så käkade vi middag ihop, super gott blev de :) Strips och grillad kycklingbröst! Sen så satt vi och surrade och surrade och lekte med barnen. Verkligen jätte mysigt och trevligt :) Sen gick jag och E hem, så gav jag han gröt och gav han blite bröstmjölk sen däckade han. Så packade jag ihop lite kläder som E ha växt ur som Theo ska få låna :) Sen plockade jag undan här hemma och pratade med Diana. Sen la jag mig och sov :)
'
Imorse vaknade E runt 07.30 så vi klev upp, gav han mat, tvätta och klädde på han, sen så käkade jag frukost och ringde nå samtal sen så la jag ut han på ballkongen och där ligger han än. Kontigt nog ha jag hunnit skrivit allt de här och han ha inte vakna. Haha.
Lisa kom förbi förut och käkade lunch så satt och surrade med henne ett tag, sen så betalade jag alla räkiningar. Jag måste verkligen dra ner på mina räkningar, usch vad mycket jag har. Ska kolla över sen vad jag jag dra in på och inte.
Nu ska jag gå och klä på mig och göra mig klar, sen när E vaknade ska han få lunch och sen ska vi gå och handla och lämna nå papper och grejer. Sen ska vi gå hem till mamma och pappa så ska E sova och jag ska försöka hinna se på Twilight eftersom att jag ska gå på New Moon med Lisa och Sara ikväll :)

Näe nu måste jag skynda på!

/Malin Håkansson

Flitig

Hej hej

Jag har varit hur flitig som helst dom här dagarna. Jag och Sara storstädade ju hela min lägenhet för någon dag sen, sen igår så drog jag av golven igen och plockade undan, och idag ha ja plockat undan och dragit av golven. Jag har ju haft söta underbara Novalie här, och då kan det inte bli annat än grisigt :P Men nu glänser golven och allting igen ;)

Men jag har mycket kvar att göra, men ska göra lite mer i morgon om jag hinner. Har ju tvätttid i morgon, och jag ha aldrig haft så mycket tvätt som jag har i nu. Eliaz ha ingenting rent, och alla som har varit här vet hur mycket kläder han har. Men han dregla ner allt han äger :P Haha

Ja i morgon blir det som sagt tvätt och städ hela dagen.
Tisdag blir det birsta med Zanna, Mamma och Sara :)
Onsdag kommer Eliaz farmor och pappa
Torsdag tänkte jag höra om inte Hanna ville hitta på någonting kanske.
Och på fredag flyttar jag Eliaz, Zanna och Novalie in till mamma och pappa över helgen. Dom fick ju en hotellhelg i Sunndsvall av oss i julklapp så då drar dom dit ;)

Nu har Ida lämnat Sverige :( Saknar henne så otroligt mycket redan nu, tänk vad jag kommer sakna henne om någon vecka. Hon kommer hem om 5 månader, tänk er, 5 månader. De är jävligt länge de. Usch :( Men det är ju en otrolig upplevelse för henne, och jätte kul för hon :) Men ja, jag sakar dig Ida! Du måste blogga minst 1 gång per dag, så måste vi cama och prata på skype minst 1 gång per dag, annars kommer jag inte klara mig. Jag väntar fortfarande på smset jag ville att du skulle skicka när du kom fram, men ha inte fått nå än :( Men jag antar att du kom fram väl behållen och att du ha fullt upp!
JAG SAKNAR OCH ÄLSKAR DIG!

Just ja, nu har jag fått ännu mer läsare, och jag vill ju veta vilka ni är!

Näe nu ska jag betala räkningar, ringa Diana och sen lägga mig.

/Malin Håkansson

Spakväll <3

Hej hej

Jag och Eliaz mår bara bra. Vi är bra från förkylningen nu iaf :)
Har börjat ge E gröt på kvällen, de gå bättre och bättre :) Så försöker jag även få i han ersättning men det går mindre bra tyvärr :( Men det kommer väl det med :P

I Tisdags så var jag och vägde och mätte E. Han väger nu 9025 g och är 71 cm lång. Ja, det är stora killen. Det skiljer bara 8 cm mellan E och Novalie nu. Och Novalie är mer än 1 år äldre. Haha, men snart måste han väl stanna tycker jag. Han har ett dyrt klädkonto haha.

Sara har sovit här några nätter under hennes jullov, och det har varit jätte mysigt :) Vi har sett på film, käka gott och bara haft de bra :) Igår hade vi även en liten spakväll som bestod av, hårinpackning, raka benen, fixa fötterna, ansiktsmask och massa smått och gott :) Jätte skönt va de :)

Jaha, vad har hänt mer då? Ingenting tror jag

Jag har varit duktig och storstäda lägenheten med hjälp av Sara :) Så de känns skönt att de är gjort för denna gång, men om några dagar är de väl lika skitigt här igen :(

Näe nu ska jag göra mig klar innan Zanna kommer.

Vi ska gå och handla inför ikväll för vi ska ha avskedsmiddag för Ida som åker till Nya Zeeland i morgon och blir borta i 5 hela månader :( Hur ska jag klara mig egentligen? Vette fan hur de ska gå. Men hon kommer få följa min och Eliaz vardag genom min blogg, och sen så kommer vi cama, så ska ja skaffa Skype så vi kan prata med varandra.

Jag vill tacka Sara Östlin för all den hjälp jag fått med Eliaz dom här dagarna, och för städningen. Och bara för hela underbara dagar tillsammans med dig :) !! TACK!!
Älskar dig så otroligt mycket! Tänk att vi varit kompisar sen båda börja minnas. Har varit hela underbara år tillsammans med dig, och mer blir det :)
Älskar dig <3
(Barnfilmsmaraton under din praktik och sportlovet ;))

Näe nu måste ja skynda!

/Malin Håkansson

3 Januari

Hej hej

Jag och E mår bättre. Tror att hans feber har släppt. Nu är det bara lite snuva och hosta kvar. Men det ska väl snart försvinna hoppas vi.

Vi har sovit hos mamma och pappa några nätter nu. Jätte mysigt har det varit. Älskar verkligen min familj. Vi ha kolla på TV, spelat spel och bara varit :) Skönt med lite brytning i vardagen ibland. Men ikväll ska vi sova hemma igen. Ska bada lillprinsen min ikväll oxå. Sen ska jag nog passa på att dammtorka och ta golven. Även fast Zanna städade åt mig här om dagen :) Men lika bra att göra de mer ofta ;)

Sara ska sova hos mig inatt, Mysigt :) <3

Näe undra om ska springa till tvättstugan och kolla om man ska skifta maskin, och sen hem med all packning medans E sover :)

Diana Andersson -
Allt fint du skriver och säger till mig får mina ögon att fyllas med tårar! Det är inte många här på jorden som få mina ögon att fyllas med tårar inte! Men du kan! Vad skulle jag gjort utan dig då? Allt du gör mig för mig och Eliaz. Du ställer upp i vått och tort, och du hjälper mig verkligen med Eliaz när jag behöver, inte bara när jag behöver, utan ALLTID!
Ja, det finns inga ord i världen som kan beskriva hur underbar vän du är! Skulle kunna sitta här i flera dagar och skriva och skriva!
Men du vet iaf vad jag tycker och vart du har mig :) <3
Älskar dig!! <3

Tvättstugan var det ja!

/Malin Håkansson

2010

Då var 2010 här då.

Jag och E är förkylda fortfarande :( Inge kul alls. E är mest snorig och täpt i näsan, så har han lite feber.

Han växer och blir bara större och större.

  Under ungefär 4 dagar så har E lärt sig att:
- Stoppa in nappen själv i munnen (Om han håller nappen rätt i handen)
- Dricker vatten ur flaska utan problem (Han har vägrat flaskan totalt förut)
- Tar D-dropparna utan problem (Förut knep han ihop läpparna eller spottade ut allting)
- Snurrar från rygg till mage hela tiden
- Han kan nästan nästan resa sig upp från halvliggande ställning till sittandes. Han har bara lyckats en gång en så länge.
 Är säkert någonting mer, men ingenting jag kommer på just nu.

Snart blir han 5 månader, ja fattar inte vart tiden tagit vägen. Det känns som om det var förra veckan jag kom hem från BB, men ändå känns de som om jag har haft E hela mitt liv.
När jag tänker tillbaka på livet innan jag blev gravid och fick E, så kommer jag inte ihåg vad ajg gjorde. Jag gick i skola, ungicks med vänner, festade, satt uppe halva nätterna och spela spel med familj och vänner och sen sova halva dagarna.

Nu lägger jag mig oftast skapligt tidigt, kliver upp från morgonen. Jag har någon att ta hand om, någon att ta ansvar för.
Mina dagar ser inte längre ut som det gjorde innan jag fick E. Men jag ångrar verkligen ingenting. E är det bästa som hänt mig! Det är han som får mig att se framåt och få mig att orka med allt det här!

Det jag kan sakna är att inte kunna sova tills man vaknar. Men jag har iaf en underbar son att kliva upp med varje morgon.

Det som har varit jobbigast under dom här månaderna är att amma. Eller det har inte bara varit jobbig, men ja, jobbigt. Innan man fick till tekniken hur man gör, var en resa för sig. Men jag fick till det och ammar än idag.
E ville bara äta på ena sidan under en tid i början, så jag fick pumpa ut från andra sidan, det var jobbigt och krångligt och tog länge tid, men jag gjorde det.
E blev inte nöjd under 2 perioder förut, så jag fick koka ersättning och ge han på kvällen efter att jag ammat, det var oxå jobbigt och krånligt. Men jag gjorde det!
Det var lite av mina motgångar under ammningen, eller motgångar och morgångar. Men ja.
Är stolt över att ja ammar än idag. Har egenligen inget var på grund av två saker:

- E äter ingenting annat än bröstmjölk.
Fick i han lite bröstmjölk som jag hade pumpat ut, men har inte prövat nå mer. Plus att han börjar ta lite efterrätt nu, och vatten då. Så det går framåt :)

- E ska ju förmodligen opereras i Februari, inte helt säker än. Men om inte vattenbråckert går till sig så måste han som sagt operera.
Och jag tror att det är bra om man hel ammar så gott det går fram tills han är opererad, Eftersom att delar av tarmarna kan åka ner i pungen. 

Mitt nya år började verkligen inte bra!
12slaget inleddes med att jag såg den personen som betyder mest i mitt liv satt här ganska så påverkad.
Men ja. Jag har E så mitt år kommer bli underbart!

Näe nu ska jag gå och göra någonting innan min lilla prins vaknar :)

/Malin Håkansson 

RSS 2.0